עבודה וקריירה

עולם העבודה ומדד האושר

לחצים פסיכולוגיים הם חלק משגרת יומנו. לחץ פסיכולוגי, סטרס, גם אם הוא נובע מחשיפה לאירועים חיוביים, כמו יחס חיובי מהממונה בעבודה או קידום, יכול להיות בעייתי. כאשר כמות הלחץ שמופעלת עלינו גדולה, או זמן החשיפה ללחץ ארוך, אנו עלולים לחוות מצוקה שתתבטא באופן פיזי או מנטלי ותצריך התערבות מקצועית.

מדד האושר

התיאוריה המקובלת כיום מניחה שהאדם מונע באמצעות שלושה מרכזים: מרכז קוגניטיבי, מרכז רגשי, ומרכז מוטורי. המרכז הקוגניטיבי שואל שאלות כגון: האם זה נכון? שווה? יעיל? מרכז זה מנהל ומכתיב את מערכת היחסים של האדם עם הזולת על פי שיקולי אינטרסים, רווחים, ותועלת עצמית. המרכז הרגשי שואל שאלות כמו: מה אני רוצה? מה אני מרגיש? מהי האמת הרגשית שלי? האמת והפחד נמצאים ביחד במרכז הזה. המרכז המוטורי הוא הגוף, הוא קשור בקשר הדוק עם המערכת הרגשית ומבטא אותה. המרכז המוטורי לעולם לא משקר (לדוגמה, אדם יכול לדווח שהוא חש טוב, אך גופו – המרכז המוטורי, יסגיר את חוסר המנוחה).

מחקרים העלו שכל מה שהאדם עושה, פועל, ואפילו חושב, אלו פעולות שבאות למלא את המרכז הרגשי ולהעלות את מדד האושר. אנשים כמהים למרכז רגשי מלא ככל האפשר, וחותרים להשיג זאת לא רק על-ידי הפעלת המרכז הרגשי בלבד, אלא גם באמצעות המרכזים האחרים.

אם כך האתגר המרכזי של המנהל הוא "להפעיל" את המרכז הרגשי באופן מתמיד על ידי הענקת תחושת שייכות, תחושת הערכה ותחושת העצמה לעובד. "גיוס רגשי" זה יעלה את מדד האושר שיחווה העובד, יגביר את החיוניות של שאר המרכזים ויחבר בין העובד למנהלו ולמטרותיו לאורך זמן.

פרידריק הרצברג, פיתח "מודל לעיצוב ולהעשרת העיסוק" (1981-1966). מודל זה מנסח את חמשת המרכיבים של עיסוק מעובה ומועשר, התורם להנעתו הנמשכת של עובד במקום העבודה.

אנו מניחים כי עובד המרגיש תחושת ביטחון וערך, ונהנה מחופש פעולה בניהול המרחב שלו, יפעל בצורה חיובית ומלאת מוטיבציה לאורך זמן.

אנו מציעים את ניסיוננו בתחום הטיפול האישי והטיפול הזוגי בעולם העבודה בכלל, ובעולם ההייטק בפרט, בתחום התעסוקתי ובתחום האישי והמשפחתי.

נסיוננו כולל התערבות בנושאים הבאים: שינוי אירגוני, יצירת סביבת עבודה מתפקדת במצבי משבר או שינויים אירגוניים, ליווי מנהלים, ויסות סביבת עבודה במצבי פיטורין, פערים בין ציפיות למציאות משתנה בעולם העבודה, סיוע בפגיעה בתפקוד עקב קושי בויסות עומסים, שינויים בהתנהגות בגלל קונפליקט בין התפקיד התעסוקתי לתפקידים האחרים בחיינו (השילוב בין קריירה וזוגיות, הורות, וכו'). עזרה במצבים בהם עולם העבודה יוצר משברים במילוי תפקיד ומתן מענה למשפחה, ובמקביל התמודדות עם קשיים בעבודה לאור הצורך להתמודד עם מציאות קשה במשפחה.

אנו מציעים מספר דרכים להתערבות המאפשרת לכל עובד/ת להפיק את הפוטנציאל התעסוקתי בבטחון והנאה תוך כדי העצמה  אישית גם בחיים האישיים של כל אחד ואחת.

האפשרויות למתן אימון ייעוץ והנחיה להעצמה אישית לעובדים בארגון:

1. במסגרת הארגון בהקצאת מקום המאפשר פרטיות והפניית העובד במימון מלא על ידי המעסיק.

2. הפניית העובדים לקליניקה חיצונית במימון המעסיק, כהטבה לעובד.

3. הפניית העובדים לקליניקה בהשתתפות הארגון בעלות

4. מתן סדנאות במימון הארגון, בתוך האירגון או במיקום חיצוני.