5 טיפים לזוגיות מאושרת

להתחבר מחדש

טיפול זוגי – טיפים

בתחילת הקשר הזוגי אנחנו מעונינים להכיר אחד את השני ולהנות ביחד. אנו מקדישים זמן במיוחד כדי להתחבר. מבלים ביחד הרבה זמן בשיתוף הדדי באמצעות שיחות, פעילויות מהנות שונות, במטרה להתקרב ולהכיר את בן או בת הזוג ולגלות מה כל אחד אוהב.
בדרך כלל, הזוגיות מתחילה באופן מושלם וכיפי, רוב הזמן רוצים להיות ביחד, להרגיש, לדבר, לשתף ולבלות.
כיום, כאשר אל תוך הזוגיות נכנסים ילדים, דאגות פרנסה וקריירה הופכות ליותר תובעניות ואז רגשות כמו מתח, לחץ ובקורת הדדית מתחילים ל'נגוס' בכל מה שמחבר ביננו באמת. במצבים כאלה ישנה הרגשה של חוסר מתן קירבה וחום אחד לשניה!

חמישה טיפים להתפתחות זוגית:

טיפ 1: סדרי עדיפויות – זוגיות במקום גבוה!!!

 לא לקחת את הקשר הזוגי כמובן מאליו וקיים לנצח!

שימו את המפגש הזוגי במקום גבוה בסדר העדיפויות של שניכם, גם אם השגרה היום יומית שלכם עמוסה ולוחצת.
תקבעו מראש זמן, תתחילו מפגישה שבועית, אפילו שעה ביחד יכולה לתרום להרגשת שותפות וחיבור. ניתן לתכנן יציאה לבילוי משותף שמוסכם על שניכם ואז תתארגנו בהתאם (לבוש, ביביסיטר וכו').

ההתנהגות המועילה ביותר היא לפנות זמן כל יום לשיחה עם בן הזוג, גם אם זה רבע שעה, זה זמן להיות אחד עם השני, לבילוי משותף לבד ללא הילדים, הפלאפונים, לשבת ולשוחח אפילו לכמה דקות על כוס קפה.

טיפ 2: תתמקדו בטוב! במה שאתם אוהבים ומעריכים בבן/בת הזוג 

צמיחה והתפתחות בקשר זוגי

אנחנו נוטים להתייחס ולקחת את בן הזוג כמובן מאליו. אחרי כמה שנים של חיים יחד, התכונות וההתנהגויות הפחות מוערכות אצל בן/בת הזוג תופסות נפח גדול יותר בסולם ההערכה שלנו וחילוקי הדעות והקונפליקטים מתבטאים בהרבה נושאים.
זה הזמן לעצור ולחשוב לעומק מה הם הדברים החיוביים והמרשימים בגללם אתם ביחד! מה משך אתכם זה לזאת מלכתחילה?
עצה: תפרגנו ותנו מחמאות אחד לשני, תשקיעו במחשבות, במילים ובמעשים המביעים הערכה וכבוד לבן/בת הזוג ותגלו איך הזוגיות שלכם פורחת!

טיפ 3: שתף את בן/בת הזוג במה שחשוב לך!

לרוב אנו מניחים שמי שאוהב אותנו אמור להכיר אותנו ו-"צריך" לדעת מה חשוב לנו. זה לא מובן מאליו, באופן טבעי יש הבדלים בין המינים בהשקפות וצורת המחשבה. תקשורת לא פתוחה בין בני הזוג מובילה להיוצרות של רגשות שליליים כמו כעס, אכזבה ושחיקה.

עצה: להתחיל עכשיו! בכל פעם שאתם מרגישים כי משהו שחשוב לכם לא הובן כהלכה או לא בא לידי ביטוי בזוגיות- דברו על כך! העברו את המסר בצורה פשוטה וברורה ביותר- ללא בקורת, ללא מסרים סמויים ובלי שיפוטיות. מצאו דרך להקשיב להסברים של בני הזוג. נסו לזכור, גם בזמן כעס גדול כי האדם העומד מולך הוא אהובך ובשורה התחתונה אתם אוהבים, מכבדים ומעריכים אחד את השני.

טיפ 4: למדו לקבל את השונה בבני הזוג כדבר חיובי ולא כמשהו שעליכם לשנות בו!

בזוגיות טובה חייבת להיות הכרה והערכה של מה כל בן זוג מביא למערכת היחסים, כולל החלקים שמוציאים אותנו מדעתינו!

עצה: לגבי שוני – היו מודעים לשוני אצל בן/בת הזוג שלך ויחד עם זאת אל תצפו ממנו לחשוב/לתכנן/לחשב או להרגיש בדיוק כמוך.
שתפו אחד את השני, באופן לבבי, בקשר להשקפות שונות אלו והדגישו כל אחד מה חשוב לו.
זכרו להקשיב עם לב חם ופתוח וללא שיפוטיות.
גם אם יש חילוקי דעות לגבי מה צריך לעשות או איך להתנהג בסיטואציה מסויימת – ניתן לדבר על זה ממקום של כבוד הדדי וקירבה. מומלץ לנסות למצוא דרך שלישית, חלופית שתשלב חלקים משתי דרכי ההסתכלות.

טיפ 5: התחייבו  לא לברוח מהתמודדות עם קשיים! ביחד קל יותר!

התחייבות כזאת מוכיחה את האהבה בין בני הזוג, ונותנת מקום לטעות ותיקון טעות, מקום להיות חלש, מקום בטוח שניתן לצמוח ממנו.

כאשר מערכת יחסים זוגית מגיעה לצומת, יש נטיה להסתגרות, לרתיעה מהתמודדות, לבריחה רגשית ואפילו פיזית. ההתחייבות להשאר נוכח גם כאשר המצב הרגשי קשה, מביאה איתה הרבה אמון, הערכה וכבוד שמפרים זוגיות מוצלחת.

במקרים המפורשים על ידינו כמאיימים, יש לנו נטיה להפעיל דפוסי התנהגות אוטומטיים, התנהגויות אלו שירתו אותנו בעבר ומכוונות לשמור עלינו מפני 'סכנה'. בדרך כלל, דפוסי התנהגות כאלה לא מועילים ולא משרתים יותר את מטרותנו בחיים.
עצה: שימו לב ל'דפוסי ההתנהגות" שלכם במצבי משבר וקונפליקט, דברו ןשתפו את בני הזוג בקשיים. נסו לשנות לפי הצורך כך שתמיד תישאר דלת פתוחה חזרה, שיהיה מקום לאהבה ולזוגיות לפרוח שוב.

לעיתים מערכת זוגית מגיעה למשבר שלא ניתן לגשר עליו באופן עצמאי – פנו לעזרה, לפני שאתם מפרקים את החבילה!